Pinkster Scouting kamp

Pinksterkamp zeeverkenners Scouting Admiraliteit 12 in Maasdriel

Ruim 730 Waterscouts kijken met een goed gevoel terug naar hun kamp op de Zandmeren in Kerkdriel, een terugblik op een bijzonder weekend

Nadat dit regionaal scoutingkamp twee jaar geen doorgang heeft kunnen vinden door o.a. Corona en vergunning-technische veranderingen op de oude locatie, is eindelijk weer het jaarlijkse Pinksterkamp van Scouting Admiraliteit 12 ‘Neerlands Midden’ georganiseerd. Admiraliteit 12 is de koepelorganisatie van 12 waterscoutinggroepen in Midden-Nederland.

Dit jeugdkamp werd voor de 42e keer gehouden, nu op een nieuwe locatie. Door contacten van de kampstaf met lokale bestuurders in de Zandmeren ontstond de gedachte om dit evenement aan de Zandmeren tussen 2e en 3e plas te houden. Jeugd in de leeftijd van 7 t/m 18 jaar uit de 12 verschillende waterscoutinggroepen hebben in kano’s, Optimisten en 99 zeilvletten tegen elkaar gestreden om de prijzen.

Zij zijn met diverse sleepboten en een 4-tal wachtschepen (ex binnenvaartschepen) naar de Zandmeren afgereisd om hier met elkaar hun krachten te meten tijdens de diverse waterspellen en activiteiten, zeil-, roei- en wrikwedstrijden. Met gelukkig prachtig zeilweer op zaterdag 4 juni en helaas wel heel veel hemelwater vanaf de zondagmiddag.  Ondanks deze regen heeft iedereen het ervaren als een groots en geslaagd evenement.

Met inzet van Gemeente Maasdriel, grondeigenaar en pachter van het naastgelegen weiland, van Gent Watersport en vele vrijwilligers is het een geweldig weekend geworden.

Voor de Zandmeren een welkome activiteit in het fraaie gebied. Graag tot volgend jaar!

Meer weten over waterscouting in onze regio?

Kijk bij  www.scouting-Zaltbommel.nl of www.admiraliteit12.nl

Recreatiegebied https://dezandmeren.com

15 juni 2022